Tule mukaan tekemään satelliittia Avaruusrekassa!

Oikea, avaruuteen lähetettävä Suomi 100 -satelliitti tehdään Aalto-yliopistossa, Otaniemessä. Avaruusrekassa tehdään kuitenkin sen kiertueen aikana toista, lähes avaruuskelpoista satelliittia. Se lähetetään kiertueen päätteeksi käymään yläilmakehässä, stratosfäärissä, missä olosuhteet ovat lähes kuin avaruudessa. Sieltä se on yhteydessä Aalto-yliopiston satelliittimaa-asemaan aiva kuten oikeat satelliitit.

Rekkasatelliitti tehdään Avaruusrekassa olevassa puhdastilassa siten, että joka päivä sitä tehdään työvaihe kerrallaan eteenpäin. Kun kiertueen alussa on pöydällä vain kasa satelliitin osia, pitäisi kiertueen päättyessä kasassa olla oikea, toimiva satelliitti.

Haemme nyt jokaiselta pysähdyspaikalta satelliitin tekijöitä. Jos haluat päästä tekemään oikeasti satelliittia, kerro meille miksi juuri sinä olisit oikea henkilö. Mikä satelliitin tekemisessä kiinnostaa? Jos voisit tehdä kokonaan oman satelliitin, niin millainen se olisi ja mitä se tekisi? Mikä avaruudessa kiinnostaa?

Esittele itsesi ja vastaa yllä oleviin kysymyksiin joko Suomi 100 -satelliitin Facebook-sivulla tai twitterissä. Lisää twitterissä viestiin #s100sat.

Etsimme joka päivälle yhtä henkilöä. Sen, milloin rekka on ja missä, näkee aikataulusta. Työvaiheen tekeminen voidaan tehdä rekan aukioloaikana valitulle henkilölle sopivana hetkenä.

Ilmoitamme valitulle henkilölle Facebookissa ja twitterissä sekä näillä nettisivuilla kaksi vuorokautta aikaisemmin.

Ensimmäisen, perjantaina 15.9. Otaniemessä kiertueen aluksi tehtävän työvaiheen suorittaa Aalto-yliopiston vararehtori Tuija Pulkkinen.