Menikö Rekkasatelliitti Kouvolan koillispuolelle?

Eilen lentonsa tehneestä Rekkasatelliitista ei ole päivän aikana kuulunut mitään uutta, mutta sen arvioitua lentorataa on simuloitu uudelleen tarkemmilla tiedoilla.

Näiden mukaan onkin todennäköistä, että pallo on lentänyt hieman idemmäs ja kauemmaksi: todennäköinen putoamispaikka on Kouvolan koillispuolella – kenties jopa Savitaipaleella.

Yllä olevassa kartassa siniset viivat ovat eri lähtöarvoilla tehtyjä ratalaskuja. Keltaiset pallukat ovat ilmapallon puhkeamispaikkoja (pallo räjähti luontaisesti lennon huippukorkeudessa) ja siniset pallot arvioituja laskeutumispaikkoja.

Mikäli näillä seuduilla (tai missä tahansa muuallakin) maasta löytyy 10 x 10 x 10 cm metallilaatikko mittanauha-antennit päällään, kullankeltainen pehmeä kuutio (kelluke) ja punainen laskuvarjo (sekä mahdollisesti vaaleita ilmapallon rippeitä), pyydämme ottamaan yhteyttä joko info@suomi100satelliitti.fi tai 040-550 91 98.

Kuva lähetetystä laitteistosta ennen lentoa. Edessä olevan "satelliitin" alla on sen kuljetuslaatikko, mikä ei lähtenyt matkaan.

Oletko radioamatööri?

Auta meitä löytämään kadonnut Rekkasatelliitti! Skannaa lähetystaajuutta 433 MHz ja koeta saada "satelliitin" radio kuuluviin. Radio on RFM69HCW, eikä liikennettä ole kryptattu.

Teoriassa radio lähettää vielä!