Avaruusrekan kiertue on päättynyt

Avaruusrekan kiertue ympäri Suomen päättyi 19. lokakuuta. Kiertueen aikana rekassa kävi noin 32 000 henkilöä tutustumassa paitsi Suomi 100 -satelliittiin, niin myös kaikkiin muihin suomalaisiin jo laukaistuihin tai suunnitteilla oleviin satelliitteihin.

Rekassa oli satelliittien täysikokoisten mallikappaleiden lisäksi historiallisia suomalaistekoisia avaruuslaitteita sekä satelliittityöpaja, missä kiertueen aikana rakennettiin satelliitti. Tämä satelliitti oli tarkoitus lähettää kiertueen päätteeksi ilmapallolla käymään stratosfäärissä, mutta meren suuntaan puhaltanut voimakas tuuli esti lennon. Koska olosuhteet pysyvät ennusteen mukaan samanlaisina ainakin viikon ajan, päätetään "satelliitin" lennon ajankohdasta myöhemmin.

Avaruusrekan näyttely avautuu hieman muokattuna uudelleen Espoossa Näyttelykeskus WeeGeessä 21. marraskuuta ja on ilmaiseksi yleisön katsottavissa aina huhtikuuhun 2018 saakka.

Avaruusrekan miehistö kiittää! Oikealta: Samuli Nyman, Tuukka Perhoniemi, Tessa Nikander, Jari Mäkinen ja muutamilla pysäkeillä mukana oli myös taustalla hääräävä Markku Alho.