Avaruusrekan WeeGeessä oleva näyttely sulki ovensa 1.4.

Suomi 100 -satelliittia, sen tehtävää ja koko orastavaa suomalaista uutta avaruustoimintaa esittelevä näyttely kiersi Suomea viime syksyllä Avaruusrekassa.
Kiertueen päätteeksi rekka ajoi Espoon Tapiolassa sijaitsevan näyttelykeskus WeeGeen pihaan, ja purki sisältönsä sinne.

Avaruusrekan näyttely avattiin hieman muokattuna WeeGeessä marraskuussa ja on ollut siitä alkaen avoinna yleisölle – Avaruusasema WeeGee on ilmaiseksi katsottavissa, kätevästi heti sisääntulon yhteydessä olevassa näyttelytilassa.

Näyttely sulkeutuu kuitenkin huomenna ja tämä sunnuntai sekä huominen maanantai ovat viimeisiä hetkiä tulla tutustumaan suomalaisten nanosatelliittien täysikokoisiin mallikappaleisiin sekä avaruuslentoihin.

Suomi 100 -hankkeena toteutetussa näyttelyssä on mukana myös väläys historiasta, eli suomalaisten jo avaruuteen lähetettyjen laitteiden malli- ja koekappaleita.

Tänään sunnuntaina paikalla ovat klo 15-17 myös näyttelyn tuottaja Jari Mäkinen sekä avaruustoimittaja Markus Hotakainen. Heille voi tulla esittämään kysymyksiä paitsi Suomi 100 -satelliitista ja avaruuslennoista, niin myös kaikesta muusta tähtiin ja avaruuteen liittyvästä.

Näyttely on avoinna sunnuntaina 1.4. klo 11-17.

HUOM: Aiemmasta tiedosta poiketen koko WeeGee on suljettuna maanantaina 2.4. Näyttely ei ole silloin siis enää avoinna!

Lisätietoja netissä: Avaruusasema WeeGee ja WeeGeen nettisivut.

Avaruusrekkaa puretaan WeeGeen pihalla lokakuussa 2017.