Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 oli sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antoi mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema oli "Yhdessä". Juhlavuosi oli avoin suomalaisille ja Suomen ystäville

Satavuotiaalla on näköala katsoa vuosisata eteenpäin ja taaksepäin sekä seistä tukevasti tässä ajassa. Vuoden ohjelmasisältö syvensi ymmärrystä koko itsenäisyyden ajasta, tarkasteli nyky-Suomea sekä etsi ja luo uutta.

Suomi 100 -satelliitti tuki osaltaan tätä viestiä, vaikka itse satelliitti ei ennättänytkään avaruuteen laukaisuhankaluuksien vuoksi juhlavuoden aikana. Sen sijaan hanketta sekä koko avaruusalaa sekä sen lupauksia esittelevä Avaruusrekka kiersi Suomea syys-lokakuussa 2017 ja vei osaltaan eteenpäin viestiä tulevaisuudesta avaruudessa sekä Suomen tieteellisteknisestä osaamisesta.

Kun satelliitti viimein on avaruudessa, se muistuttaa meitä vielä juhlavuodesta ja edistää osaltaan suomalaista huippuosaamista.

Lue lisää juhlavuodesta: suomi100finland.fi