Onnea uudelleen, Aalto-2!

Huhtikuussa Kansainväliselle avaruusasemalle kuljetettu suomalaissatelliitti Aalto-2 lähetettiin asemalta toimimaan itsenäisesti avaruudessa eilen klo 14.55.

Se singottiin poispäin asemalta Etelä-Amerikan länsipuolella Tyynen valtameren päällä ja se avasi antenninsa sekä alkoi toimia puolta tuntia myöhemmin, jotakuinkin Etelä-Afrikan luona. Ensimmäinen yhteys satelliittiin saatiin hieman myöhemmin sen lentäessä Japanin päällä. Suomesta, Aalto-satelliittien maa-asemalta satelliitin merkkisignaali kuultiin ensimmäisen kerran viime yönä, juuri ennen keskiyötä

Aalto-2:n odotetaan toimivan avaruudessa noin puolen vuoden ajan, joten se hiipunee samoihin aikoihin kuin Suomi 100 -satelliitti pääsee avaruuteen.

Samoin kuin Aalto-2, tullaan tehdään myös Suomi 100 -satelliitti Otaniemessä, Aalto-yliopistossa. Satelliitin radiomittalaite alkaa olla jo valmiina ja se asennetaan itse satelliittirunkoon kesällä.

Se, että Aalto-2 aloitti suomalaisvalmisteisten satelliittien työt avaruudessa (ainakin tähän saakka) onnistuneesti, on hyvä merkki myös seuraaville satelliiteille. Siksipä Suomi 100 -satelliittitiimi iloitsee myös Aalto-2:n menestyksestä ja toivottaa sitä operoiville opiskelijoille parasta mahdollista onnea!