Tervetuloa avaruuskävelylle!

Eräs tärkeä osa Suomi 100 -satelliittihanketta oli virtuaalitodellisuutta hyväksi käyttävä avaruussimulaatio-ohjelmisto, jonka tehtävänä oli toimia paitsi tutkimuksen tukena, niin myös tarjota "avaruusmatkoja" suurelle yleisölle.

Simulaatio on ollut esillä viime vuosien kuluessa useaan kertaan eri paikoissa, ja ohjelmistoa on myös kehitetty paremmaksi.

Nyt se on esillä Helsingin keskustassa Oodi-keskustakirjastossa olevassa Avaruuskävely-näyttelyssä 12. syyskuuta 2021 saakka. Lisäksi näyttely kertoo laajemmin Aalto-yliopistossa tehtävästä avaruustutkimuksesta ja avaruudesta yleisesti.

Lisätietoja on tässä tiedotteessa: Avaruuskävely Oodi-kirjastossa – virtuaaliplanetaario vie keskelle planeettoja, revontulia ja satelliitteja

Virtuaalisen planetaarion voi myös ladata 20. elokuuta alkaen itselleen osoitteessa https://space.aalto.fi/software/ ja tehdä oman avaruuskävelyn vaikka kotisohvalla. Planetaariota voi käyttää langattomilla VR-laseilla ilman erillisiä tietokoneita.

Tervetuloa!

Virtuaalisen planetaarion voi myös ladata itselleen osoitteessa https://space.aalto.fi/software/ ja tehdä oman avaruuskävelyn vaikka kotisohvalla. Planetaariota voi käyttää langattomilla VR-laseilla ilman erillisiä tietokoneita.