Suomi 100 -satelliitti on mukana LUMA-päivillä

Suomi 100 -satelliittia ja siihen liittyvää Avaruusrekkaa esitellään 24.5. Helsingissä pidettävillä Luonnontieteiden ja matematiikan esi- ja perusopetuksen päivillä klo 15.00 alkavassa työpajassa.

Tilaisuudessa kerrotaan erilaisista tavoista, joilla avaruutta ja siihen liittyviä asioita voidaan käyttää opetuksen tukena. Erityisesti nyt aiheena on ESERO, Euroopan avaruusjärjestön alaisuudessa toimiva Euroopan avaruusopetuksen resurssitoimisto, jonka toimintaa ollaan laajentamassa myös Suomeen. Suomi 100 -satelliitin Avaruusrekka on yhteistyössä ESEROn kanssa ja vie osaltaan viestiä ympäri Suomen rekan kiertueella syys-lokakuussa. Kiertue yltää eteläisestä Suomesta aina Lappiin saakka, ja rekan sisällä oleva näyttely sopii erinomaisesti myös koululaisryhmille.

LUMA-päivillä työpajaan osallistuvat pääsevät myös tekemään itse painottomuutta ja rakentamaan sekä laukaisemaan raketteja. Painottomuutta – tai tarkemmin sanottuna vapaata putoamisliikettä – demonstroidaan painottomuuslaatikolla ja raketti on vaaraton, mutta konkreettisesti satelliittilaukaisuita selventävä paineilmaraketti.

Siis: Avaruusoperustyöpaja Physicumissa LUMA-päivillä ensi keskiviikkona klo 15.00 alkaen! Kaikki opettajat mukaan!

Raketin teko-ohjeisiin voi tutustua jo ennakolta mm. tämän videon avulla ja raketin mallin sekä teko-ohjeen voi ladata tulostettavaksi täältä.